HIMARS ламають плани Путіна: У США закликали відправити Україні більше РСЗВ

Артилерія, що поставляється США, в тому числі РСЗВ, допомагає обороні України. Про це пише американська преса, закликаючи наростити поставки HIMARS ЗСУ, передають Патріоти України.

Як йдеться в матеріалі впливового видання The Washington Post, нещодавно президент США Джо Байден відповів на нові погрози Володимира Путіна: він оголосив про додатковий пакет військової допомоги Києву на суму $400 млн, який включає в себе ще чотири реактивні системи залпового вогню HIMARS. Таким чином, загальна кількість американських HIMARS, переданих Україні, збільшиться до 12; уряди Німеччини і Великобританії пообіцяли поставити аналогічні системи.

Журналісти пишуть, що тактично війна в Україні перетворилася на "криваву артилерійську дуель, в якій Росія утримує перевагу через перевагу в кількості систем озброєння і боєприпасів".

Підкреслюється, що система HIMARS, здатна запускати точно націлені ракети на дальність більше 40 миль [65 км], може допомогти Україні чинити протидію примітивним атакам Москви, в першу чергу за рахунок підриву складів з боєприпасами.

Автори впевнені в тому, що нарощування поставок HIMARS — правильний крок у довгостроковому, стратегічному сенсі, оскільки єдина надія на можливий мир на вигідних для України умовах полягає в тому, щоб зробити цю війну занадто дорогою для Путіна.

Крім того, важливою причиною необхідності посилення наступальних можливостей ЗСУ є те, що сили Києва повинні отримати можливість контратакувати, маючи рівні шанси — після того, як російський наступ зазнає невдачі (що, можливо, вже відбувається). Українська армія просувається до утримуваної Росією території на півдні, в районі стратегічно важливого міста Херсона, і є надія, що його ще можна відбити.

"Поставляється США артилерія допомагає обороні України. Надішліть більше вже зараз", - додали американські журналісти.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...