HIMARS не змінять ситуацію кардинально: Американська розвідка прогнозує затяжну війну в Україні

ЗС РФ покращили координацію і постачання своїх сил, а тому планують виснажити ЗСУ. Про це повідомляє CNN із посиланням на чиновників в американській розвідці, передають Патріоти України.

Війна буде затяжною і з великими втратами

Оцінки США все частіше передбачають затяжний і виснажливий конфлікт на сході. Українські військові витрачають боєприпаси радянських часів, а західні уряди стикаються з важким рішенням, чи нарощувати постачання зброї в Україну.

Тому в майбутньому війна буде з великою кількістю втрат особового складу та техніки з обох боків. ЗС РФ планують продовжувати інтенсивні атаки на сході з потужними артилерійськими та ракетними ударами, щоб виснажити українські сили та рішучість НАТО.

Член палати представників Майк Куіглі, який входить до комітету з розвідки, вважає, що війна в Україні може тривати роки. Тому в США й у НАТО вже зараз запитують, чим замінювати передані ПЗРК та ПТРК.

Постачання HIMARS не змінять кардинально ситуацію на полі бою

У США не очікують, що американські РСЗВ HIMARS не змінять радикально ситуацію на полі бою, оскільки вони поставляються з обмеженим радіусом дії та обмеженою кількістю ракет, щоб не допустити удару по російській території. Також заявляється, що РФ змогла знищити частину західної зброї, зокрема, частину гаубиць М777.

Вказується, що Росія покращила координацію повітряних і наземних атак і ліній постачання. Це дозволяє досягати переваги на сході України.

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...

"У нас закінчились всі ракети": Зеленський пояснив, чому окупантам вдалося знищити Трипільську ТЕС

вівторок, 16 квітень 2024, 11:25

Ворогу вдалося повністю знищити Трипільську ТЕС, оскільки повністю закінчились ракети для її захисту, заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю PBS, передають Патріоти України. "Трипільська ТЕС, а від неї залежить світло в Київському рег...