HIMARS нездоланні: У Росії погрожують кримінальними справами виробникам систем ППО С-300 та С-400 після провалів в Україні

Радник керівника МВС Антон Геращенко заявив, що російські С400 не в змозі збивати ракети, випущені з РСЗВ HIMARS. Через це серед російських виробників вибухнув скандал. Про це Геращенко написав на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"У Міноборони РФ почалися розбірки з виробником хвалених систем ППО – С300 та С400 – концерном "Алмаз-Антей", – йдеться в повідомленні.

Зокрема, голова правління - колишній прем'єр-міністр РФ Михайло Фрадков та директор концерну Ян Новіков можуть не лише позбутися постів, а й отримати кримінальні справи за нібито підрив обороноздатності РФ.

Керівництво під час укладання багатомільярдних контрактів на постачання С-400 гарантувало, що їхня система ППО гарантовано збиватиме не тільки літаки і вертольоти, а й ракети, що запускаються американськими РЗСО "HIMARS".

"Як завжди це буває у ВПК нацистської РФ, технічні характеристики флагманського комплексу ППО завищили в рази, а гроші, виділені на розробку С400, благополучно розікрали", – зазначив Геращенко.

За його словами, цей обман розкрився нещодавно, коли С400 не змогли збити жодну ракету HIMARS ні на Донбасі, ні в Запорізькій та Херсонській областях.

Крім того, під час удару по військовій базі окупантів в Іловайську ракетами HIMARS було знищено комплекс С400, який мав прикривати цей район від ударів з повітря.

"Тобто комплекс ППО С400 не може не те що охороняти повітряний простір, а навіть не в змозі захистити самого себе! Думаю, що ця історія призведе не лише до гучних відставок та кримінальних справ, а й до відмов потенційних покупців від продукції концерну "Алмаз - Антей", – зазначив радник голови МВС.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...