HIMARS нищитиме окупантів у глибокому тилу: На що здатна ракетна система і як допоможе Україні

Україна отримала від Сполучених Штатів Америки чотири пускові установки ракетної артилерійської системи підвищеної мобільності M142 HIMARS, передають Патріоти України.

Як повідомив міністр оборони Олексій Резніков, їх доставили в нашу державу у четвер, 23 червня. При цьому очільник Міноборони наголосив, що це літо буде для російських окупантів дуже спекотним, а для багатьох із них стане останнім.

Що таке HIMARS і на що вони здатні?

М142 HIMARS (аббр. High Mobility Artillery Rocket System) – це американська ракетна артилерійська система підвищеної мобільності на колісному шасі.

Згідно з даними з відкритих джерел, такі системи мають дальність стрільби від 2 до 500 кілометрів. Проте досягнення максимальної дальності можливе лише за допомогою експериментальної ракети PrSM.HIMARS може нести шість снарядів або одну оперативно-тактичну балістичну ракету.

Такі ракетні системи призначені для: ураження районів зосередження артилерійських систем, засобів ППО і вогневої підтримки, вантажного транспорту, бойових машин і бронетранспортерів, а також для надання вогневої підтримки своїм підрозділам.

Як HIMARS допоможуть Україні на фронті?

Дальність стрільби такими системами залежить від боєприпасів, які використовуються. Є ракети, якими можна стріляти з HIMARS навіть на відстань до 500 кілометрів.

Україні надають ракети, які зможуть бити по цілях окупантів на відстань до 80 кілометрів з дуже великою точністю. Тому така техніка стане незамінним помічником для українських військових на фронті. З її допомогою вони зможуть вражати цілі окупантів навіть у глибокому тилу.

Для обслуговування HIMARS потрібен невеликий екіпаж, який зможе за лічені хвилини міняти відпрацьовану секцію ракет і завантажувати нову. Українські військові уже пройшли навчання в американських інструкторів, як правильно користуватися такими системами.

Чому в РФ так бояться ракетних систем HIMARS?

Українські воїни з допомогою такої техніки зможуть бити по цілях ворожих військ навіть за лінією фронту в глибокому тилу. Зокрема, таким чином можна буде влучно вражати скупчення техніки та живої сили загарбників, склади постачання. При цьому російські окупанти відповісти українцям не зможуть, адже їхня артилерія так далеко не стріляє.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...