HIMARS та 155-мм гаубиці змінили ситуацію: Зеленський озвучив щоденні втрати ЗСУ на фронті загиблими і пораненими

Після того, як Збройні сили України отримали реактивні системи залпового вогню HIMARS і 155-мм гаубиці, кількість українських бійців, які щодня гинуть від вогню, скоротилася до 30, хоча ще в травні цей показник міг досягати 200. Про це в інтерв'ю Wall Street Journal повідомив президент України Володимир Зеленський, передають Патріоти України.

"На піку бойових дій у травні та червні Україна втрачала від 100 до 200 військовослужбовців на день; тепер це число скоротилося до 30 загиблих на день і близько 250 поранених", — йдеться в інтерв'ю журналістів із президентом.

Зеленський заявив, що ці дані є точними, оскільки він постійно отримує відомості про втрати від українських військових. Водночас президент відмовився розкрити загальні втрати ЗСУ у повномасштабній війні, він зазначив, що вони у кілька разів нижчі, ніж у військ РФ.

Також Зеленський відмовився говорити, де і коли ЗСУ планують розпочати контрнаступ, тоді як військові аналітики висловили думку, що цього літа Україна віддасть пріоритет деокупації Херсона, стверджують журналісти.

Щодо інтенсивності боїв, то, за словами глави держави, лінія фронту на Донбасі стабілізувалася, що дозволить ЗСУ просунутися на інших напрямках. Раніше, як стверджує Зеленський, війська РФ могли випускати по 12 тисяч артилерійських снарядів на день, тоді як українські війська могли протиставити лише 1000-2000 снарядів. Тепер ЗСУ здатні завдавати ударів близько 6 тисячами снарядів щодня, зазначив президент.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....