HIMARS у справі: Окупанти бережуть запаси снарядів через неймовірну атаку ЗСУ на Луганщині, - WSJ

У Росії ЗМІ повідомили про удар по системах протиповітряної оборони на окупованій Луганщині, який стався ввечері у вівторок, 12 липня, передають Патріоти України.

Як пише WSJ, удари по складах боєприпасів і командних пунктах стали регулярними відтоді, як США почали активно постачати реактивні системи залпового вогню українським військам.

"Окупанти вже добре відчули, що таке сучасна артилерія, і на нашій землі їм ніде не буде спокою", - заявив президент України Володимир Зеленський у нічному відеозверненні.

Представник самопроголошеної "ЛНР" Андрій Марочко повідомив, що Збройні Сили України значно пошкодили частину ППО, яка забезпечує безпеку міста Луганськ. Пізніше він заявив, що по місту Луганськ було випущено дев'ять американських ракет моделі HIMARS.

Голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай заявив, що удари по російських складах боєприпасів перервали поставки і відзначив зростання активності російських диверсійно-розвідувальних груп.

У своїй статті WSJ пише, що з тих пір як Росія повністю захопила територію Луганської області, армія стала просуватися вглиб Донецької області, оскільки це є пріоритетом Кремля ще з березня, коли російські війська були відведені з Північного регіону.

Тактика окупантів

Глава самопроголошеної "ДНР" Денис Пушилін заявив у середу, що російські сили просуваються до міст Сіверськ і Соледар, які розташовані між Сєвєродонецьком і Слов'янськом, який є однією з наступних цілей Москви.

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...