HIMARS відрізають логістику: ЗС РФ діставатимуться Криму лише на кораблях, - генерал США (карта)

Одна з переваг визволення Херсона полягає в тому, що в радіусі дії HIMARS та іншої високоточної далекобійної артилерії ЗСУ тепер опинилися обидва береги Дніпра. Про це заявив колишній командувач військ США у Європі генерал-лейтенант Бен Годжес, повідомляє New Debate, передають Патріоти України.

Але що важливіше, у зоні досяжності снарядів HIMARS опинилася російська логістика, за допомогою якої поповнюються запаси нової техніки, палива та боєприпасів у Криму через наземний маршрут уздовж Азовського моря.

"Це дуже важливий крок, щоб затягнути петлю навколо Криму. <…> Контрнаступ ЗСУ в районі Херсона — це праве крило. Зусилля, які почалися на початку вересня у Харківській області і продовжуються у напрямку Донецька, Луганська та Маріуполя, — це ліве", — зазначив Годжес. За оцінками експерта, два ці контрнаступальні угруповання ЗСУ зімкнуться в Криму.
У росіян лише дві лінії постачання, які ведуть до Криму. Перша — Кримський міст, значно пошкоджений під час атаки. Ще одна лінія постачання тягнеться від Ростовської області через Маріуполь та Бердянськ. Цей район вже зараз частково знаходиться у радіусі дії HIMARS.
"Єдиним можливим способом доставити або вивезти будь-що з Криму скоро будуть кораблі, які, звичайно, вразливі", — зазначив експерт.

Руйнування залізниць між Сватовим та Кремінною


Залізниці — ще один елемент російської логістики, який зазнає атак ЗСУ. Українські війська зруйнували залізничне сполучення між Сватовим та Кремінною.

"Це важлива частина російської логістики, яка дозволяє їм атакувати ЗСУ з флангів та постачати свої війська. Українці продовжують розважливо руйнувати російську логістику", — сказав він.

"Крим — це приз. Український уряд недвозначно заявив, що не зупиниться, доки не відновить суверенітет на всіх українських територіях, зокрема й у Криму", — пояснив Годжес.
За словами експерта, росіяни зазнають поразки у кожному з аспектів цієї війни. Єдине, що вони можуть зробити, це спробувати затягнути конфлікт. Створити таке становище, за якого можна було б тиснути на Київ, щоб схилити до переговорів.

Бен Годжес також нагадав промасовані обстріли об'єктів енергомережі. За його словами, російське керівництво поставило за мету зробити українські міста непридатними для життя.Вибір цивільних цілей, які не являють військової цінності, невипадковий. Це було відразу ж після від'їзду з G20 глави російського МЗС Сергія Лаврова."Це було не тільки продовження воєнних злочинів, але ще й гігантський середній палець, який Кремль показав Заходу. Повна неповага, яку в РФ продовжуватиме демонструвати, обираючи як ціль громадянські цілі, незалежно від того, що думає решта світу", — сказав Годжес, який вважає, що настав час, щоб країни Заходу переглянули заборону на постачання Україні ракет ATACMS.

Ракети ATACMS

Радіус дії ракетних систем ATACMS — 300 км."Якби в України сьогодні були ракети ATACMS, вони могли б бити по Севастополю з Одеси. Чому це важливо? Та тому, що значна частина ракет, якими бомбили Україну, запускалися з Криму. Як тільки ЗСУ наблизиться на достатню відстань до російських баз, звідки запускаються ракети "Іскандер", скоротиться і кількість жертв", — сказав Годжес.

Ракети в Польщі

Годжес зазначив також реакцію західних лідерів на вибухи ракет у Польщі, зокрема канцлера ФРН Олафа Кільця та президента Франції Емманюеля Макрона, які заявили, неважливо, хто запустив ракети, — у цьому винна Росія.

"РФ місяцями запускала ракети по цивільних цілях. А цей випадок стався через те, що українці намагалися захистити цивільне населення від ракетних атак", — пояснив Годжес.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...