Гіркін назвав дату, коли наступ окупантів в Україні припиниться, - The Daily Mail

Колишній ватажок бойовиків так званої "ДНР" Ігор Гіркін (Стрілков) вкотре накинувся з критикою на вище військове керівництво Росії щодо того, як розвивається вторгнення армії РФ в Україну. Дісталося навіть президентові країни Володимиру Путіну. Пропагандистський військовий експерт не виключає, що до середини червня російський наступ буде зупинено, передають Патріоти України.

На думку Гіркіна, Росія не має шансів перемогти у війні, навіть якщо вдасться захопити весь Донбас у найближчі два тижні. Тому що армія РФ зазнає величезних втрат, а Збройні сили України отримують сучасне озброєння від західних союзників, повідомляє The Daily Mail.

Екс-ватажок бойовиків "ДНР" розніс вщент дії Путіна та його генералів, стверджуючи, що на Донбасі російські військові "б'ються головою у глибоко укріплені позиції української армії", навіть незважаючи на те, що останніми днями вдалося досягти захоплення Попасної та деяких успіхів у просуванні на Сєверодонецьк.

Він наголосив, що Україна паралельно з боями проводить швидку мобілізацію, перехід на озброєння західного зразка та ще глибше вкопується на своїх оборонних позиціях. Тому, на думку Гіркіна, без загальної мобілізації Росії немає чого розраховувати на перемогу у війні.

Терорист вважає, що Путін відмовляється проводити мобілізацію, тому що близьке оточення запевняє його, що перемога все ще можлива. Відірваність лідера РФ від реальності, нерозуміння ситуації на фронті наближає катастрофу для Росії, упевнений Гіркін.

Коли в середині червня зупиниться наступ РФ на Донбасі та півдні України, припускає військовий експерт, Збройні сили України почнуть контратакувати, як це було під Києвом та Харковом, і навіть можуть відтіснити окупантів до російського кордону.

Але навіть якщо цього не станеться, Росія буде змушена утримувати довгу лінію фронту проти мотивованих українських бійців, яких ще й забезпечать сучасною зброєю. А економіка країни-агресора буде падати через міжнародні санкції.

Позиція Гіркіна фактично збігається і з думкою західних експертів – Путін програв війну, коли відступив з-під Києва, а нинішня кривава бійня на Донбасі та півдні України – щоб зберегти своє обличчя.

"Давайте уявімо на секунду, що в найближчі кілька тижнів противник (Україна. – Ред. ) буде все-таки розгромлений безперервними лобовими та фланговими атаками і повністю витіснений за межі (Донбасу). І що це дасть? Чи покладе це кінець війні? Ні, зовсім ні", – стверджує експерт.

Гіркін упевнений, що якщо ослаблені у тяжких боях російські війська вийдуть до адміністративних кордонів Донецької та Луганської областей, їх там зустрінуть свіжі, добре оснащені та підготовлені до оборони українські солдати. Війна ризикує стати затяжною, що стане "вбивчим" для РФ.

"Сподіватися на перемогу у війні на виснаження безглуздо, враховуючи, що тилом для України виступає майже вся Європа і Північна Америка. Таким чином, необхідно буде спробувати перемогти ворога на полі. Але, перепрошую, з ким і з чим, якщо досі не проведено навіть часткову мобілізацію", – заявив Гіркін.

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...