Гіркін вже хутко зник: У Росії почали розслідування щодо 9 військових пропагандистів

У Росії проводять розслідування щодо дев'яти пропагандистів – воєнкорів та їхніх проєктів, які активно висвітлюють у соцмережах війну РФ проти України. Кримінальну відповідальність за фейки та "дискредитацію ЗС РФ" можуть понести Ігор Стрєлков, Семен Пегов (WarGonzo), Юрій Подоляка, Владлен Татарський, Сергій Мардан, Ігор Димитрієв, автори "GreyZone" та "Рыбарь", Крістіна Потупчик. Про це повідомив російський Telegram-канал "Mash", цю інформацію підтвердили й інші канали, посилаючись на свої джерела, передають Патріоти України.

Так, "Readovka" пише, що матеріали перевірки вже направлені до генпрокуратури РФ. Пости у Telegram-каналах пропагандистів перевіряють на наявність фейків, дискредитації та іншого забороненого контенту.

"За нашою інформацією, заява в Роскомнагляд з вимогою перевірити творчість перерахованих вище авторів підписана особисто начальником генштабу. З боку генпрокуратури справу веде начальник управління з нагляду за виконанням закону про федеральну безпеку, тероризм, екстремізм і міжнацвідносини. Привід – критика міноборони і його рішеннь під час СВО", – пише "Mash".

Поки невідомо, як довго триватиме ця перевірка. Якщо провину воєнкорів буде встановлено, їм загрожує або штраф, або до трьох років колонії. У мережі наголосили, що канал колишнього ватажка бойовиків "ДНР" Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) не оновлюється вже чотири дні. Терорист не прокоментував масовані обстріли України з боку РФ, "бавовну" у Бєлгороді та режим "контртерористичної операції" в Білорусі.

На сторонніх майданчиках Гіркін востаннє з'являвся 12 жовтня – тоді його коментар опублікував телеканал "360". У ньому Стрєлков закликав "знищити пропаганду ворога", зажадавши, щоб в Україні відключили інтернет, телебачення та зв'язок. "І тепер залишається питання: куди зник Ігор Іванович?" – пишуть у мережі.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...