Гіркін заявив, що наступ окупантів на Донбасі остаточно загруз, і порівняв бої з "Верденською м'ясорубкою"

Колишній ватажок терористичного угруповання "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков) знову ллє сльози з приводу провалів Росії у війні проти України. Він заявив, що наступ РФ на Донбасі "остаточно зав`яз, "оточити і розгромити" українські сили російським окупантам не вдалося ні в Донецькій, ні в Луганській області, передають Патріоти України.

Бездарні потуги російських військових із захоплення українського Донбасу терорист Гіркін порівняв із "Верденською м'ясорубкою", що стала хрестоматійним прикладом "війни на виснаження". Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

Гіркін заявив, що російські окупанти провалилися у кампанії по оточенню "Лисичанського угруповання" Сил оборони України.

"Зважаючи на все, наступ на оточення Лисичанського угруповання остаточно "зав'яз". Просування немає вже кілька діб і, мабуть, поки не буде. Услід за невдачею спроб оточити і розгромити все донецьке угруповання ЗСУ - була невдача з розгромом і оточенням її частини. "Лоб розбили" без вагомого (крім величезних втрат з обох боків) результату", - пише терорист.

Дії бездарного російського командування на Донбасі Гіркін порівняв з "Битвою під Верденом", однієї з епохальних битв між французькою та німецькою арміями під час Першої світової війни. У ході битви, що тривала майже рік, в районі французького міста Верден і завершилася перемогою Франції, Німеччина втратила величезну кількість військ. Ця кровопролитна битва стала хрестоматійним прикладом "війни на виснаження".

Саме з цією битвою порівняв те, що відбувається на Донбасі Гіркін, відводячи при цьому Росії роль Німеччини у подіях 1916 року.

"В якості історичної ілюстрації рекомендую почитати про генерала Е. фон Фалькенгайма та його "стратегію перемелювання живої сили ворога". А також про Битву під Верденом, в якій вказаний генерал без толку уклав величезні маси своєї піхоти. Якщо російські генштабісти не чули про таке - рекомендую ознайомитись, бо вчитися ніколи не пізно", - написав терорист.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...