"Гітлер не ризикне. Заспокойтеся і спіть спокійно": Пост українського письменника про ймовірний новий напад Росії "підірвав" мережу

Український письменник Василь Піддубний нагадав українцям про події 2014 року на сході. Він по пунктах розповів, яких помилок припустилися й чому це призвело до колосальних втрат українських бійців. Також він порівняв події на сході України з 1941 роком. Заяву про те, чи нападе Росія на Україну у 2021 році Піддубний опублікував на своїй сторінці в Facebook, повідомляють Патріоти України.

1941 року нацистські війська стояли біля кордонів СРСР

"В 1941 році нацистські війська скупчилися біля кордонів СРСР. "Буде війна! Треба зміцнювати оборону!", - казали розумні люди. "Ви панікери", - обізвали їх. "Війни не буде. Гітлер не ризикне напасти. Заспокойтеся і спіть спокійно". Всі заспокоїлися. А потім була кров. Голод. Зруйновані міста, спалені села, розстріляні мільйони людей", - написав письменник.

Він порівняв Росію з сокирою, яка в руках у сусіда і назвав умови, за яких ця країна не нападе на Україну. "Коли у тебе під вікнами стоїть сусід з сокирою, не варто лягати спати в незамкненій кімнаті. Не варто повертатися спиною. Особливо, якщо в цю спину вже встромляли ніж. І якщо вам говорять: "Розслабтеся, панікери! Росія не нападе, ви їм нафіг не треба!" - запитайте себе, чи не дурень перед вами, ворожий агент, який хоче приспати вашу пильність. Росія не нападе тільки в тому випадку, коли ми будемо готові до нападу, готові дати відсіч і відправити нападників назад, на Росію, "вантажем 200", - додав Піддубний.

У 2014 році війська Росії також стояли біля кордонів України

Також він нагадав про події 2014 року в Україні, коли біля кордонів скупчилися російські війська і замість того, щоб відійти якомога далі від траси та тримати зброю напоготові, військові залишилися без охорони, збилися купками прямо на узбіччі та здали зброю.

"Ніхто не чекав, не готувався, не вірив. "Спокуха! Росія не нападе!" А потім була Степанівка, Іловайськ, Дебальцеве...Зараз 21 рік...", - зазначив письменник.

Українці висловилися про ймовірну війну

Його емоційний тест "підірвав" мережу і користувачі написали безліч коментарів, в тому числі про події на сході України у 2014 році.

  • В Іловайську, якби не були готові, то були б ще більші жертви. Ситуацію не в нашу сторону вирішила велика кількість ворога і командування нашої армії.
  • Так, ще після Волновахи стало все зрозуміло, а у деяких досі питання.
  • Не забувайте, що наводчиками було місцеве "населення". Вони досі такі – знову будуть здавати місця розташування укріплень, які будуть висуватися в район бойових дій.
  • Мудро, дії шакала не прогнозовані, тому до них потрібно бути готовими!
  • Історія не вчить. Вона карає за невивчені уроки.
  • Путін розгортає військові госпіталі на кордоні. Це класичний знак того, що ворог готується до цього вторгнення. Це нагадує мені 1941 рік, коли Сталіна попереджали про армію фашистської Німеччини на кордоні. Сталін не міг повірити в це і всіх, хто попереджав – називав провокаторами.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...