Гітлерівці колись теж так робили: Окупанти насильно вивезли з Маріуполя персонал та пацієнтів пологового будинку

Російські військові продовжують варварськи вивозити мешканців обложеного Маріуполя на територію своєї країни. 29 березня стало відомо про примусову депортацію лікарів та пацієнток пологового будинку, де перебували близько 70 осіб. Про це повідомили у пресслужбі муніципалітету, передають Патріоти України.

На сьогодні окупанти встигли вивезти в Росію 20 тисяч жителів Маріуполя, відібравши їх паспорти та направивши в так звані фільтраційні табори, щоб це не означало. "Те, що відбувається – пряме порушення всіх мислимих прав людини, закріплених міжнародною юрисдикцією. Дії Росії давно відповідають тому, що творили німці за часів нацистської Німеччини. Ми досі не розуміємо, за яким принципом ворог відбирає жителів нашого міста для того, щоб надалі вивезти на російські території", – наголосив мер Маріуполя Вадим Бойченко.

При цьому українське керівництво наголосило, що жоден із насильно депортованих не залишиться поза увагою. Вже зараз проводиться робота зі створення бази таких людей і надалі буде розроблено механізм для їх повернення.

"Це велика робота, яку ми реалізуємо під керівництвом голови Донецької військової адміністрації Павла Кириленка. Ми зробимо все для того, щоб повернути людей додому", – сказав міський голова.

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...