Глава КСУ розповів, про що говорив з куратором штабу Зеленського

За словами Станіслава Шевчука, тема розмови стосувалася рішення суду про визнання неконституційною статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення.

Станіслав Шевчук. Фото: LIGA.net.

Глава Конституційного суду Станіслав Шевчук підтвердив зустріч з неформальним куратором штабу Володимира Зеленського та адвокатом олігарха Ігоря Коломойського Андрієм Богданом, проте заперечує, що розмова стосувалася люстрації, передають Патріоти України.
"Я ніколи ні з ким не обговорюю справи, які знаходяться в провадженні", - сказав Шевчук у відповідь на запитання журналістки, чи обговорював він з Богданом тему люстрації. За словами глави КСУ, тема розмови стосувалася рішення суду про визнання неконституційною статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення.
"Я знаю пана Богдана більше 10 років, він відомий адвокат, професіонал своєї справи. Відносно зустрічі, то вона не була таємницею... Він офіційно, через приймальню попросив про зустріч. Ми на початку березня зустрілися. Це було після нашого рішення про незаконне збагачення. Піднялася велика хвиля, в тому числі і в політичних штабах ", - сказав Шевчук.

"Наскільки я розумію, кандидату Зеленському задавали питання дипломати: що робити, якою є позиція. Він з'ясовував, як вийти з ситуації, як прийняти правильний закон новий. Про люстрацію ми не розмовляли", - додав суддя.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...