Глава Китаю Сі Цзіньпін повинен прийняти доленосне рішення щодо України, - Financial Times

Перед вторгненням РФ в Україну президент країни Володимир Путін зустрівся з главою Китаю Сі Цзіньпіном у Пекіні. В результаті дві країни оголосили про партнерство без обмежень, передають Патріоти України.

Однак, чи дійсно немає обмежень для китайсько-російського партнерства, стане ясно в найближчі дні після повідомлень про те, що Москва звернулася до Пекіна з проханням про військову допомогу, пише видання Financial Times.

Якщо Сі задовольнить це прохання, Китай фактично вступить в проксі-війну з США і країнами НАТО, що підтримують Україну. Це рішення може означати кінець глобалізованої економічної системи, що сприяла надзвичайному підйому Китаю за останні 40 років.

Коротка переможна війна РФ проти України влаштувала б Китай. "Замість цього Росія загрузла. Західний альянс був відновлений, і США і їх союзники оприлюднили новий арсенал економічних санкцій, які будуть виглядати дуже загрозливими в Пекіні", – зазначає видання, додаючи, що Китай не самодостатній ні енергією, ні продовольством.

Крига скресла? Очільник МЗС Британії повідомив, коли Україна отримає дозвіл на удари західним озброєнням вглиб РФ

п’ятниця, 27 вересень 2024, 7:58

Рішення щодо зняття обмежень для України на застосовання західної далекобійної зброї по військових цілях на території Росії буде прийняте до початку зими. Про це у четвер, 26 вересня, заявив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі, перед...

На концерті Кобзона тримається підвищений аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати ворога станом на 27 вересня

п’ятниця, 27 вересень 2024, 7:50

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.09.24 орієнтовно склали: