Глава Міноборони назвав єдиний спосіб завадити Кремлю піти на повномасштабне вторгнення в Україну

Відрадити Росію від повномасштабної війни можна, лише продемонструвавши готовність протистояти російській агресії і переконавши, що ціна наступу на Україну буде занадто висока. Про це в статті для американського аналітичного центру Atlantic Council пише міністр оборони Олексій Резніков, зазначають Патріоти України.

“Єдиний реальний спосіб впоратися з Кремлем-продемонструвати готовність протистояти російській агресії. Ми маємо переконати Москву в тому, що ціна нового наступу занадто висока. Ця ціна буде носити військовий характер і негативні політичні, економічні та соціальні наслідки”, — заявив глава Міноборони.

Міністр спрогнозував, що в разі війни Україна втратить «катастрофічну» кількість людей, але Росія також понесе «величезні втрати».

“Зображення трун, які повертаються в Росію з лінії фронту в Україні, поширяться як вірус в соціальних мережах і незабаром виявляться занадто сильними, щоб їх змогла стримати навіть кремлівська цензура”, — вважає він.

За його словами, росіяни можуть напасти, але їхні війська не зможуть утримувати будь-яку територію, яку вони займають. “Замість цього окупована українська земля буде горіти у них під ногами”.

Крім того міністр заявив, що велика війна в Україні ввергне всю Європу в кризу, оскільки заблокує канал імпорту важливих продовольчих товарів як з України, так і з РФ.

Ще однією серйозною проблемою, з якою зіткнеться Європа, стане “раптова поява від трьох до п’яти мільйонів українських біженців, які рятуються від російського вторгнення”.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...