Глава Мюнхенської конференції виключив можливість вступу України до НАТО на цьому етапі

Україна не може приєднатися до НАТО на цьому етапі, оскільки перебуває у стані повномасштабної війни з Росією. При цьому в майбутньому країна має стати повноправним членом Альянсу. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на голову Мюнхенської конференції з безпеки Крістофа Хойсгена в інтерв'ю німецьким виданням Der General-Anzeiger Bonn та Die Rheinische Post, передають Патріоти України.

"Україна має і стане членом НАТО - як тільки дозволять умови", - сказав колишній радник екс-канцлера Німеччини Ангели Меркель із зовнішньополітичних питань.

При цьому, на його думку, про прийом України на даному етапі не може бути й мови, оскільки це втягнуло б Альянс безпосередньо у війну на тлі зобов'язання надати Києву допомогу згідно зі статтею 5 Північноатлантичного договору.

Зазначимо, що у п'ятій статті йдеться про те, що напад на одного члена НАТО є нападом на всіх. "Проте саміт у Вільнюсі має дати зрозуміти, що Україна належить до сім'ї НАТО. Ми маємо використати Раду НАТО-Україна для обговорення умов повноправного членства України на пізнішому етапі", - додав Хойсген.

Вступ України до НАТО

Україна розуміє, що не зможе приєднатись до НАТО під час війни. На саміті у Вільнюсі країна хоче отримати запрошення приєднатися до Альянсу після закінчення воєнних дій.

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...

РПЦ то вже не християнське об'єднання: Богослови з усього світу написали лист із пропозицією засудити патріарха Кирила за ідеологію "русского міра", - Филипович

субота, 27 липень 2024, 18:30

Релігієзнавиця, докторка філософських наук, професорка Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Людмила Филипович зазначила, що РПЦ ґрунтується не на християнських положеннях, а на ідеології "русского міра". Про це вона сказала в етері теле...