Глава МЗС Австрії виступив проти членства України в ЄС і запропонував "альтернативу"

Міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг переконаний, що Україні не варто давати членство в Європейському Союзі. Він виступає за поглиблення відносин країни з ЄС, натомість вважає, що це має відбуватися "альтернативним" шляхом, передають Патріоти України.

Думкою глава австрійського МЗС поділився, виступаючи на 14-му саміті європейських медіа в містечку Лех-ам-Арльберг. Його слова процитувала "Європейська правда".

Так, Шалленберг заявив, що українська держава не повинна отримати статус кандидата на членство в ЄС вже в червні цього року, як на це розраховує. На його переконання, країна нібито пройшла до цього не такий довгий шлях, як деякі інші.Зокрема, свою позицію політик пояснює тим, що є, до прикладу, країни Західних Балкан, які значно довше йшли до кандидатства.

Як пише австрійське видання Heut, Шалленберг вважає, що Україні в принципі не варто ставати членом Євросоюзу, причому навіть у подальшому. Глава Міністерства закордонних справ Австрії висловився за "інший шлях" для української держави, ніж повне членство.

За словами міністра, мають бути моделі, відмінні від повного членства. Наприклад, приєднання до Єдиної економічної зони ЄС або збереження чинної угоди про асоціацію "як засіб зв'язку". Він закликав до більшої гнучкості в пошуку варіантів зближення України а Європейського Союзу.

"Але ми експортуємо наш західний спосіб життя", – пояснив Шалленберг, водночас підкресливши, що, безперечно, підтримує подальше поглиблення відносин ЄС із Україною.

Вже утримують близько 35-40 осіб: У Вовчанську росіяни прикриваються полоненими українцями як "живим щитом" (відео)

п’ятниця, 17 травень 2024, 12:42

Російські окупанти у Вовчанську беруть місцевих мешканців у полон, після чого утримують їх у підвалах, щоб використати як живий щит. Про це в етері національного телемарафону повідомив керівник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Бол...

Про мотивацію

п’ятниця, 17 травень 2024, 12:26

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...