Глава МЗС Бербок, політики та журналісти: Підозрювані у підготовці путчу в Німеччині мали список "ворогів"

Анналена Бербок. Фото: Рейтерс.

У підозрюваного, що належав до групи заколотників, які планували державний переворот у Німеччині, знайшли список "ворогів", до якого увійшли високопоставлені політики та журналісти. Про це пише видання TAZ, повідомляють Патріоти України.

За інформацією видання, у списку були 18 імен. Серед них семеро депутатів Бундестагу, яких Федеральне управління кримінальної поліції повідомило про це в середу вранці.

Згідно з інформацією, до списку увійшли міністр закордонних справ Анналена Бербок, голова СДПН Саскія Ескен, генеральний секретар СДПН Кевін Кюнерт, лідер партії ХДС і парламентської фракції партії Фрідріх Мерц, колишній кандидат у канцелри, топ-політик ХДС Армін Лашет.

Лідер СДПН Саскія Ескен у відповідь на оприлюднену інформацію заявила, що "ми не повинні недооцінювати небезпеку, яку представляють насильницькі "рейхсбюргери". "Ці люди не просто фантазують про теорії змови. У них були конкретні плани, які вони були готові реалізувати", - сказала Ескен.

Згідно з розслідуванням генерального прокурора, деякі з підозрюваних планували проникнути до німецького Бундестагу з невеликою озброєною групою, щоб захопити присутніх там членів федерального уряду та депутатів.

Згідно з оцінкою ризику, проведеною Управлінням федеральної кримінальної поліції для парламенту, на сьогодні загрози для людей, чиї імена фігурують у списку, немає.


Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...