Глава МЗС Білорусі виключив удар по Україні та вперше назвав агресію РФ війною

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявив, що РБ не розглядає можливість застосування будь-якої зброї "проти будь-кого", а отже, виключив удар по Україні. За його словами, Білорусь категорично проти використання ядерної зброї, передають Патріоти України.

Про це Макей сказав у інтерв'ю французькому телеканалу "France24". Зазначимо, що дипломат уперше назвав агресію РФ проти України війною, хоча це й далося йому непросто.

"Напевно, ми можемо сказати, що просто зараз – справжня війна. Але я мав на увазі, що в Росії офіційно це називається "спеціальною військовою операцією", – сказав він.

Журналіст France24 зазначив, що, відповідно до домовленостей із РФ, у Білорусі є озброєння, яке може нести ядерну зброю, і уточнив, чи може країна-агресор використати РБ для завдання ядерного удару по Україні.

"Знов-таки повторюся, ми зацікавлені в тому, щоб конфлікт завершився якнайшвидше. Ми не збираємося завдавати удару", – відповів на це Макей.

Водночас він заявив, що Білорусь має думати про власну безпеку з огляду на те, що на її західних кордонах – у Польщі та країнах Балтії – "зростає контингент НАТО". "Лише за останній рік їхня кількість збільшилася втричі. Ми маємо думати про безпеку нашого народу, про благополуччя нашого народу. Ми намагаємося робити кроки у відповідь", – сказав глава МЗС.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...