Глава МЗС Британії відклав візит до Пекіна через зникнення китайського колеги

Міністр закордонних справ Великобританії Джеймс Клеверлі ухвалив рішення відкласти візит до Пекіна наприкінці липня через зникнення китайського дипломата Цинь Гана. Глава китайського МЗС вже майже місяць відсутній на публіці, передають Патріоти України.

Клеверлі планував обговорити з китайськими колегами покращення відносин між Пекіном та Лондоном, а також війну Росії проти України. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Міністерство закордонних справ Великобританії відмовилося від коментарів щодо скасування візиту Клеверлі до Китаю. Відомо, що глава китайського МЗС зник з поля зору громадськості після того, як звіт та коментарі про нього були виключені зі стенограм брифінгів міністерства закордонних справ, де офіційний представник спочатку пояснив відсутність міністра його "фізичним станом".

Востаннє Циня бачили на публіці 25 червня, коли він зустрічався з офіційними особами з Росії, Шрі-Ланки та В'єтнаму. Колишній міністр закордонних справ Ван І заміняв Циня на нещодавніх дипломатичних зустрічах.

Експерти припускають, що через затримку поїздки Клеверлі дипломатичні відносини Китаю можуть постраждати через більш тривалі питання, що крутяться навколо Циня, який минулого року змінив посаду посла США на посаду міністра закордонних справ.

Більш того, інформаційний вакуум навколо Циня виникає через зростання побоювань щодо скорочення доступу до інформації у Китаї. Влада країни минулого року обмежила доступ до корпоративних даних, судових документів, академічних журналів і піддала рейдам експертні мережі, що обслуговують підприємства, що перешкоджало спроможності інвесторів оцінювати економіку в Китаї.

"Сила України перевищила всі очікування, але членом НАТО та ЄС їй не бути": Орбан знов наробив одіозних заяв і не лише про нашу країну

субота, 27 липень 2024, 23:59

Україна наразі довела всьому світові, що вона - сильна держава, яка "успішно і з безпрецедентною силою" протистоїть РФ. . Про це прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан сказав у програмному виступі у літньому таборі Тушваньош у Румунії, інформують Патрі...

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...