Глава МЗС Китаю сильно захворів після зустрічі з росіянами

Цинь Ган (ліворуч) захворів, його підміняє Ван І (праворуч) . Фото: kremlin.ru.Міністр закордонних справ Китаю Цинь Ган різко захворів після зустрічі з представником Росії в Пекіні. Про це пише Reuters, передають Патріоти України.

Китайський міністр повинен був взяти участь у дипломатичній зустрічі в Індонезії на цьому тижні, але замість нього в Джакарту поїде завідувач канцелярією комісії ЦК КПК у закордонних справах Ван І. Це вже підтвердила офіційний спікер МЗС Китаю Ван Веньбінь.

"Державний секретар і міністр закордонних справ Цинь Ган не може бути присутнім на цій міністерській зустрічі АСЕАН [в Джакарті] за станом здоров'я", — заявила Ван Веньбінь, не уточнивши деталей.

Цинь повинен був зустрітися з главою зовнішньополітичного відомства Європейського Союзу Жозепом Боррелем минулого тижня в Пекіні, але на прохання Китаю зустріч раптово відклали на невизначений термін.

Востаннє 57-річний міністр закордонних справ Китаю Цинь Ган з'являвся на публіці 25 червня в Пекіні після зустрічі з офіційними представниками Росії, Шрі-Ланки та В'єтнаму. Що за проблеми зі здоров'ям виникли у китайського міністра, не уточнюється.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...