Глава МЗС назвав єдиного лідера, який може вплинути на Путіна для продовження зернової угоди

Глава міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав, що існує лише один світовий лідер, який здатний вплинути на російського диктатора Володимира Путіна і змусити його повернутись до зернової угоди. На його думку, це президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, передають Патріоти України.

Про це український міністр сказав в інтерв'ю Reuters, опублікованому в четвер, 10 серпня. Кулеба вважає, що Ердоган має найбільше шансів на відродження угоди, укладеної за посередництва ООН.

"Думаю, не буде перебільшенням сказати, що президент Ердоган, ймовірно, єдина людина у світі, яка може переконати Путіна повернутися до Чорноморської зернової ініціативи", – сказав він.

Нагадаємо, в канцелярії Ердогана раніше повідомили, що Путін має намір прибути з робочим візитом до Анкари. Ключовою темою бесіди Ердогана та Путіна стане зернова угода та перспективи чорноморського коридору.

Дату візиту кремлівського диктатора до Туреччини попередньо не оголосили. Президент Туреччини напередодні розмовляв із Путіним телефоном і закликав не накаляти обстановку в Чорному морі. Розрив зернових угод, на який пішла Москва, не принесе користі жодній із сторін, заявив Ердоган.

Як відомо, з 18 липня РФ в односторонньому порядку розірвала зернову угоду. У ЄС засудили дії Кремля, в ООН та Туреччині пообіцяли "не зупиняти зусиль", а Україна розраховує на роботу "зернового коридору" і без Росії.

Санкції не завада? Російські ракети і безпілотники містять компоненти з понад 20 країн, - Інститут судових експертиз

неділя, 28 липень 2024, 6:50

Російські ракети та дрони, якими країна-агресор щодня атакує міста та села України, містять компоненти, виготовлені у більш ніж 20 країнах. Серед них зокрема США, Тайвань, Китай та інші, передають Патріоти України. Ці деталі в збитому ворожому озброєнн...

Окупанти кидають усі сил на Часів Яр: Воїни ЗСУ відверто розповіли про брак снарядів та тактику окупантів

неділя, 28 липень 2024, 6:22

Росіяни не припиняють спроб прорвати лінію української оборони в районі Часового Яру. Лінія фронту там тепер більшою частиною проходить саме по каналу Сіверський Донець-Донбас, передають Патріоти України. Окупанти майже не задіюють у своїх атаках броне...