​Глава МЗС Німеччини пояснила, чому під час її дводенного візиту до Києва так і не відбудеться запланована зустріч з Зеленським

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок не зустрічатиметься із президентом України Володимиром Зеленським під час її дводенного візиту до Києва начебто через термінове переформатування графіку свого візиту. Про це пані Бербок заявила на спільній пресконференції з очільником МЗС України Дмитром Кулебою, зазначають Патріоти України.

«Наша поїздка була запланована з моїм французьким колегою, й у цьому зв'язку ми планували зустрітися з президентом. А зараз змінилися плани поїздки. Французька сторона якось трошки змінила ці плани. Дуже важливо, звичайно, спільно координувати, адже кожен день необхідно якось планувати, враховувати. Тому само собою зрозуміло, що, зі свого боку, я змушена була адаптувати свої зустрічі тут», – пояснила Бербок.

Кулеба наголосив, що жодних проблем із зустріччю немає. Хоча не зрозуміло ,чому пан Зеленський не знайшов часу щоб скорегувати власний графік в межах 48 годин, щоб побачитись з головою МЗС найбільшої потуги ЄС.

«Минулого разу, коли Анналена була у Києві, була зустріч із президентом Зеленським, дуже змістовна, тривала розмова. Зараз у нас дуже активне дипломатичне життя у Києві, у президента насичений графік, але в жодному разі не треба сприймати скаусвання цієї зустрічі як якийсь політичний сигнал», – заявив міністр.

Кулеба подякував Анналені Бербок за те, що вона приїхала, незважаючи на те, що глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан разом із президентом Еммануелем Макроном сьогодні вирушив до Росії.

Зміни, про які сказала Бербок, відбулись у графіку очільника французької дипломатії Жана-Іва Ле Дріана. Раніше передбачалося, що 7-8 лютого відбудеться одночасний візит до Києва голів МЗС Німеччини та Франції.

Суд конфіскував п'ять літаків і не тільки у колаборанта Балицького

середа, 24 квітень 2024, 13:33

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) стягнув у дохід держави активи зрадника і голови окупаційної адміністрації Запорізької області Євгена Балицького та його родичів. Про це суд повідомив у середу, 24 квітня, передають Патріоти України. "Колегія суддів Вищ...

Можуть бути встановлені на F-16 чи навіть радянські літаки: Британія вперше передасть Україні високоточні авіабомби з лазерним наведенням

середа, 24 квітень 2024, 13:19

Великобританія передасть Україні бомби з лазерним наведенням Paveway IV у рамках останнього пакету військової допомоги. Про це пише The Тelegraph, передають Патріоти України. Бомби можуть бути встановлені або на американські винищувачі F-16, які мають ...