Глава МЗС Словаччини вибачився перед українцями за наругу в парламенті своєї країни над прапором України

Міністр шокований поведінкою проросійського депутата, який облив український прапор

Глава МЗС Словаччини Іван Корчок прокоментував витівку проросійських депутатів, які облили водою український прапор. Міністр повідомив, що його країна приносить вибачення по дипломатичних каналах, зазначають Патріоти України.

За словами Корчока, причиною істерії стала через оборонну угоду зі США. Інцидент у парламенті Словаччини стався, коли сам глава МЗС перебував у Києві.

«Мені прикро і ще більше соромно, що це сталося під час моїх переговорів у Києві. Важливо зберігати спокій та реагувати на це огидне видовище коштом безпеки та оборони нашої країни», – наголосив Корчок.

Міністр зауважив, що кілька тижнів істерії та залякування людей перетворилися на повстання опозиції й екстремістів у парламенті. Їх стає вже важко відрізняти.

Корчок обіцяє, що повернувшись до Словаччини, він разом із міністром оборони країни проведе у парламенті дебати з опозицією.

Нагадаємо, На позачерговому засіданні словацького парламенту 8 лютого депутат Андрей Медвецьки облив водою державний прапор України.

Депутати зібралися вчора на позачергове засідання, аби затвердити оборонну угоду зі США. Депутати від проросійських партій SMER та «Народної партії Наша Словаччина» намагалися зірвати засідання. Медвецьки взяв пляшку води і почав обливати прапор України, а потім і депутатів, які його тримали. Спікер вимушено оголосив перерву у засіданні.

На інцидент відреагувало українське посольство в Словацькій Республіці.

«Сьогодні (8 лютого - ред.) в Києві Іван Корчок підтвердив тверду незмінну позицію Словаччини в підтримці України! Маємо підтримку й в НацРаді CР! Негідне поводження з прапором України з боку депутатів Marek Kotleba, Andrej Medvecky не може її похитнути! Засуджуємо й вимагаємо вибачень!», – йдеться в повідомленні пресслужби посольства України.

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...