Глава СБУ назвав пріоритетні версії катастрофи літака МАУ

Іван Баканов закликав громадян більш обережно ставитися до розповсюдження неперевірених даних щодо трагедії.

СБУ розглядає дві пріоритетні версії авіакатастрофи українського літака в Ірані - терористичний акт і влучення ракети зенітно-ракетного комплексу, передають Патріоти України.

Водночас у СБУ додали, що версія із ракетою викликає багато запитань і тому її потрібно ретельно опрацювати. Про це під час засідання спеціальної робочої групи спецслужби заявив керівник СБУ Іван Баканов, передає прес-центр відомства.

"Справді, версія про влучення ракети зенітно-ракетного комплексу "Тор" привертає сьогодні найбільшу увагу суспільства. Однак досить відкрити інструкцію з експлуатації ЗРК, щоб виникла низка запитань, які потребують додаткових відповідей. Зокрема, йдеться про дальність польоту ракети, нюанси з управління комплексом тощо. Всі питання наразі опрацьовуються", - сказав він.

Версію теракту СБУ також ретельно вивчає та аналізує. "Тема занадто важлива, щоб зараз робити якісь поспішні висновки. Можу запевнити, що ми обов'язково повідомимо суспільству всю об'єктивну, перевірену інформацію", - наголосив Баканов.

Глава СБУ закликав громадян більш обережно ставитися до розповсюдження неперевірених даних щодо трагедії. "У новій сучасній реальності, коли соціальні мережі генерують нові конкурентні смисли та ідеї для всього людства, часто і густо підміняють собою державні інституції та правоохоронні органи, дуже важливо не розучитися думати й робити висновки, ґрунтуючись на фактах, а не на фейках. Ми всі пов'язані один з одним і всі разом будемо нести відповідальність за розтиражовані фейковисновки. Потрібно набратися терпіння і почекати результатів розслідування з боку компетентних органів, які засновані на доказах", - зазначив він.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...