Глава "Укроборонпрому" розповів, коли ракетний комплекс "Нептун" піде в серійне виробництво

Випробування крилатих ракет Р-360 та комплексу проходять в запланованому порядку і єдиною проблемою може стати недостатнє фінансування програми.

Берегова версія українського протикорабельного ракетного комплексу РК-360МЦ «Нептун» буде підготовлена до серійного виробництва за два роки. Таку думку висловив Генеральний директор Державного Концерну «Укроборонпром» Павло Букін в інтерв’ю, повідомляють Патріоти України.

«Два роки, я думаю», - сказав він, відповідаючи на питання журналіста про терміни виходу проєкту ПКР в серію. Також він повідомив, що самі випробування крилатих ракет Р-360 та комплексу проходять в запланованому порядку і єдиною проблемою може стати недостатнє фінансування програми.

«По «Нептуну» процес йде в штатному порядку. Все, як передбачено головним конструктором. Є певні технічні питання. Вони вирішуються. Проводимо випробування. Якщо буде, дасть Бог, достатнє фінансування, то в передбачені терміни вийдемо на серійне виробництво», - зазначив Павло Букін.

Нагадаємо, перші роботи зі створення вітчизняного ракетного комплексу «Нептун» почалися на ДККБ «Луч» у 2014 році. Перша публічна демонстрація льотних випробувань ПКР відбулася 30 січня 2018 року. Після цього відбулися ще декілька пусків ракет Р-360, а у квітні на полігоні «Алібей» пройшли випробування вже повного комплексу наземного базування — РК-360МЦ «Нептун» з практичними пусками.

Останні відомі випробування «Нептуна» пройшли 20 червня ц.р. на полігоні у Дніпропетровській області, де Міністр оборони України взяв участь у підриві бойової частини української ракети. Варто додати, що державні випробування РК-360МЦ заплановані на кінець цього року.

«До кінця року ми повинні завершити державне випробування ракетного комплексу «Нептун», який буде прийнятий на озброєння і, сподіваюся, що з наступного року він увійде в державне оборонне замовлення, і ми замовимо перші комплекси для ЗСУ», - повідомив Міністр оборони України Степан Полторак 21 червня під час відвідування Харкова.

Джерело: Цензор.НЕТ

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...