"Главный итог парижских переговоров президентов Франции и Украины", - Портніков

Для нас і Заходу це продовження санкцій, а для Росії - продовження війни, вважає журналіст-міжнародник

Патріоти України пропонують ознайомитись з експрес-аналізом першого офіційного візиту президента Зеленського до Парижу від авторитетного політичного журналіста Віталія Портнікова. Далі мовою оригіналу.

"Главный итог парижских переговоров президентов Франции и Украины - готовность Эммануэля Макрона содействовать возобновлению переговоров в «нормандском формате». Очевидно, что завтра такие же заверения Владимир Зеленский услышит в Берлине от Ангелы Меркель.

Но проблема возобновления встреч в «нормандском формате» - не в готовности Макрона или Меркель, а в готовности Путина. А российский президент отнюдь не торопится на них соглашаться. У каждой из сторон свои представления о результативности такой встречи - и представления Кремля кардинальным образом отличаются от представлений Парижа, Берлина или Киева. «Нормандский формат» был в тупике и останется в тупике, эскалация на линии соприкосновения будет только усиливаться. И все разговоры о его возобновлении, расширении и улучшении носят исключительно ритуальный характер, который имеет только один-единственный смысл для каждой из сторон.

Для нас и Запада это продолжение санкций, а для России - продолжение войны".

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...