Глави МЗС Фінляндії та Швеції підписали протоколи про вступ до НАТО: Столтенберг назвав крок історичним

Керівництво НАТО у вівторок, 5 липня, підписало протокол про вступ Швеції та Фінляндії до Альянсу. При підписанні протоколу були присутні глави міністерств закордонних справ обох країн, що виявили бажання приєднатися до НАТО, вони також поставили свої підписи під документом, передають Патріоти України.

Тепер справа за ратифікацією цієї угоди парламентами всіх країн, що входять до Північноатлантичного альянсу. Генеральний секретар НАТО Єнс Столенберг відкрив церемонію підписання протоколу про приєднання словами "Це історичний момент".

Також присутні міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде та міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто. Останній у своєму виступі зазначив, що військова обороноздатність Фінляндії, готовність цивільного населення до оборони та стійкість фінів збільшать силу НАТО. "Разом ми сильніші", - сказав Хаавісто.

Тепер сторони мають погодити умови вступу. Швеція та Фінляндія стануть членами НАТО, коли парламенти всіх країн-членів НАТО ратифікують це рішення. Раніше Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що НАТО має намір розпочати роботу з парламентами держав, що входять до Альянсу з метою прискорити ратифікацію вступу Швеції та Фінляндії до цього оборонного союзу.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...