Гнів небес, або "Врагу не сдается наш гордый "Майсак": У Владивостоці через тайфун плавдок протаранив підводний човен і військові кораблі ВМС Росії

У російському місті Владивосток під час тайфуну “Майсак” від причалу відірвався плавучий док, який зачепив підводний човен і “навалився” на пришвартовані бойові кораблі, повідомляють Патріоти України з посиланням на військовий портал “Defence Express”.

Інцидент стався в четвер, 3 вересня. Ураганний вітер, який приніс до Владивостока тайфун “Майсак”, відправив у вільне плавання плавдок, що належить суднобудівному підприємству АТ “Східна верф”.

У Мережі опублікували відео, як унаслідок безконтрольного переміщення по бухті судно зачепило підводний човен, після чого протаранило військові кораблі Тихоокеанського флоту РФ.

У цей момент в доці перебувало шестеро співробітників компанії “Східна верф”. Вони ремонтували один з військових кораблів. У пресслужбі Тихоокеанського флоту РФ заявили, що внаслідок інциденту ніхто не постраждав, а сам док отримав «незначні пошкодження».

«Наразі док відбуксували на безпечну відстань, він не загрожує ні кораблям, ні чому-небудь іншому. На момент події на плавучому доці перебували шестеро людей, вони не постраждали», – заявили згодом у компанії.

Хоч у флоті РФ і стверджують, що кораблі не постраждали, але на відео і фото з місця подій видно, що плавдок зачепив і розвернув один з підводних човнів, а потім врізався в групу ракетних катерів. Ймовірно, це були малі ракетні кораблі проєкту 1234 “Овід”. Причал, до якого вони були пришвартовані, зламаний.

Плавучий док відбуксирували від військових кораблів (ліворуч)

При цьому док протягнув п’ять кораблів разом з причалом близько 100 метрів. Прес-секретар «Східної верфі» зазначив, що збиток буде оцінений після завершення тайфуну.

“Посунутий” доком підводний човен ( ліворуч), який став першою “жертвою”. А док несе далі, прямо на групу МРК"

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...