"Г***о привезли": Зеленський різко відреагував на слова Порошенка про індійську вакцину від коронавірусу

Президент України Володимир Зеленський прокоментував "непарламентський вислів" колишнього президента та народного депутата України Петра Порошенка щодо вакцини від COVID-19. Про це він повідомив на всеукраїнському форумі "Україна 30. Культура, медіа, туризм" у Києві, передають Патріоти України.

"Незмінними супутниками інформації є свобода слова та пропаганда і дезінформація. Сьогодні між ними йде інформаційна війна. Війна, де битви проходять не на полях, а в кіберпросторі. У людину влучають не кулями, а фейками. На жаль, у цій війні, як і в класичній, жертвами можуть стати мільйони живих людей. Хтось називає її війною завтрашнього дня, наступного тисячоліття, але ми, українці, відчули її на собі, вона триває не один рік поспіль", – заявив він.

Глава держави зазначив, що дезінформація, маскуючись, виглядає достовірною, ховається в деталях, грає на емоціях, "радіє", якщо у читача немає бажання та часу на роздуми, глибокий аналіз.

"Як ніхто інший, ми знаємо, які жахливі наслідки мають історії про "распятого мальчика", "поезда фашистов-карателей", про "нас тут нет", - зауважив він.

"Не менш небезпечно те, що інформаційно наш країну атакують не лише ззовні, але й зсередини. Коли "великі патріоти" брешуть громадянам про Нові Санжари; про те, що захисникам на фронті заборонено стріляти; про тарілки з борщем. Або коли ж називають вакцину словом, що насправді характеризує суть їхніх вчинків. Адже в гонитві за власною популярністю, вони готові поставити під удар безпеку, життя, здоров’я українців", – підкреслив президент.

Коментар Порошенка про вакцину CoviShield

1 березня на засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій та депутатських груп Порошенко розкритикував дії нинішньої української влади з протидії пандемії коронавірусної інфекції.

Порошенко сказав, що українські лікарі відмовляються від щеплень проти коронавірусу. "На мої питання, чому відмовляються вакцинуватися, - прошу вибачення за непарламентський вислів, що прозвучав із вуст лікаря, який перебуває у відчаї, - бо г***о привезли. І на сьогоднішній день ніхто не знає, привезли це через корупцію чи профнепридатність", - заявив Порошенко.


Громадяни Словаччини, після відмови уряду Фіцо підтримати ініціативу Чехії, зібрали понад 2 млн євро на снаряди для України

субота, 20 квітень 2024, 8:05

Жителі Словаччини зібрали понад два мільйони євро на купівлю снарядів для України, після того, як влада країни відмовилася підтримати ініціативу Чехії зі збору коштів та пошуку боєприпасів для Києва. Суму зібрали менш ніж за дві доби. У кампанії, яка п...

"Путін буде вимушений відкривати другий фронт у Калінінграді, в Курській області, у Придністров’ї": У РДК анонсували нові рейди

субота, 20 квітень 2024, 7:56

Бійці Російського добровольчого корпусу (РДК) з позивними "Лакі", "Могила" та "Кардинал" пояснили, для чого здійснюють рейди на Білгородщину та анонсували "сюрприз" для країни-агресорки. Про це йдеться у відео на YouTube-каналі "Український Свідок", пе...