Годувала та прала одяг: Мешканка Харківщини отримала підозру за обслуговування загарбників

У колабораційній діяльності викрили 31-річну мешканку села Липці (Харківський район). Про це повідомили у відділі комунікацій головного управління Нацполіції Харківської області, передають Патріоти України.

"Під час досудового розслідування слідчі з’ясували, що з 24 лютого збройні сили Російської федерації окупували село Липці. Жінка надавала окупантам продукти харчування, алкогольні напої, готувала їжу та прала одяг", — розповіли поліцейські.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 4 ст 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Санкція статті передбачає штраф до 10 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі строком до пʼяти років. 19 вересня жінці повідомили про підозру.

"Донька кричала, мамо, я помираю": Моторошні подробиці про удар окупантів по Дніпру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:53

Російська окупаційна армія 19 квітня завдала масованого ракетного удару по Дніпропетровській області. Через ворожу атаку загинуло семеро людей, двоє з них - діти. Понад три десятки мешканців поранені. У Дніпрі окупант влучили у житловий будинок та залі...

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...