Годуватимумо "політичний короновірус": Партія Шарія таки отримає фінансування з держбюджету, - ЗМІ

Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що позапарламентські партії, до переліку яких входить і “Партія Шарія”, отримають частину грошей з державного бюджету. Всього на такі партії передбачено приблизно 11 мільйонів гривень, повідомляють Патріоти України з посиланням на “ЧЕСНО”.

На початку лютого НАЗК повідомило про розподіл державного фінансування, передбаченого на 2020 рік, між партіями, що увійшли до парламенту. Тобто між політичними силами, які перетнули п’ятивідсотковий бар’єр на виборах у 2019 році. Зокрема, 140 мільйонів гривень має отримати партія “Слуга народу”.

На запит представників організації “ЧЕСНО” в державному органі також повідомили, що фінансування отримають і позапарламентські партії, які під час виборів не змогли подолати п’ятивідсотковий бар’єр. Однак тільки за перші півтора місяця роботи Верховної Ради. В цілому такі партії, за підрахунками аналітиків організації, отримають 11,3 мільйона гривень бюджетних грошей.

Аналітик організації Ігор Фещенко в коментарі виданню “Слідство.Інфо” розповів, скільки за їх підрахунками отримають політичні сили, які не пройшли у Верховну Раду. Зокрема, і партія Анатолія Шарія.

“Шарій отримає, за моїми розрахунками, 1,43 мільйона”, – повідомив він.

Крім “Партії Шарія” фінансування отримають “Радикальна партія Олега Ляшка”, “Сила і Честь”, “Опозиційний блок”, “Українська стратегія Гройсмана” і “Свобода”. Тепер рішення НАЗК повинен затвердити Кабінет міністрів України.

Як повідомлялося раніше, Петро Порошенко не виключає, що скандальний блогер Анатолій Шарій має відношення, зокрема, до Володимира Зеленському.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...