"Голь на выдумку хитра": Авіаексперт повідомив, яку заміну літакам А-50 знайшли росіяни

Су-24МР Супротивники частково можуть проводити розвідку за допомогою літака Су-24МР та БПЛА Mohajer-6.

Після збиття Силами оборони російських літаків далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50 ворог почав використовувати для проведення розвідки іранські дрони Mohajer-6. Про це в ефірі телемарафону сказав авіаційний експерт Костянтин Криволап.

"Mohajer-6 це багатофункціональний БПЛА, але основне його призначення є розвідка, хоча він може бути оснащений чотирма ракетами невеликої дальності - 4-8 кілометрів", - зазначив він.

За його словами, зараз ворог заховав ті А-50, які в нього залишились, якомога далі на території Росії, і тому росіяни "залишись без очей".

"Частково вони можуть проводити розвідку за допомогою літака Су-24МР, який якусь частину інформації може знімати. І от такі Mohajer-6 їм допомагають", - повідомив Криволап.

За його словами, не можна говорити, що цей дрон є зовсім поганий і зібраний із запчастин пральних машин.

"В нього стоять плати та чіпи американські, в нього японська камера, сінгапурські далекоміри, висотоміри. Він щось бачить", - зазначив експерт.

За його словами, для українських спеціалістів це досить відомий БПЛА, бо ще у вересні позаминулого року дрон такого типу за допомогою нашого катера було збито, і він "на парашуті впав у воду, і його підняли майже цілого".

"І досить серйозно його вивчали, тому знаємо які там внутрішні стоять прилади, що там за чіпи стоять. І зрозуміли як з ним боротися. Він не захищений від метеоумов, не дуже любить літати вночі в тумані, але 12 годин він може протриматися в повітрі, і за цей час він може зняти дуже багато, в основному оптичної інформації, і відповідно передати своїм операторам", - повідомив Криволап.

За його словами, це заміна для отримання необхідних даних, які росіяни раніше мали від літака А-50У.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...