"Голь на видумку хітра": Росіяни розробили повітряни дрони з сітками для полювання на українські БПЛА (відео)

За словами росіян, новий метод дуже ефективний проти безпілотників Сил оборони України, але через нього окупанти можуть втрачати й свої апарати.

У Російській Федерації показали роботу нової системи "Сеткомет", створеної для перехоплення безпілотних літальних апаратів. Відповідне відео опублікував російський Telegram-канал СREW RUSSIA.

У ролику російський дрон-перехоплювач підлітає до коптерів зверху і скидає на них сітку. Лопаті безпілотників заплутуються в сітці, через що апарати падають. Окупанти стверджують, що розробка є ефективною і під неї варто створити окремий розрахунок БПЛА для перехоплення дронів. При цьому повідомляється, що є загроза "дружнього вогню", тому застосовувати такі апарати потрібно у взаємодії з сусідніми підрозділами.

На відео звернули увагу експерти порталу Defence Express, зазначивши, що "Сеткомет" може перехоплювати дрони типу Mavic і є безпечною альтернативою тарана. Ідеться не про окремий апарат-перехоплювач, а про спеціальну підвіску з активацією через увімкнення підсвічування, що кріпитися до того самого дрона Mavic або будь-якого іншого БПЛА.

У виданні також підкреслили, що метод боротьби з БПЛА за допомогою сіток не є новим — його застосовували відразу після масової появи коптерів на фронті. Попри появу наземних гармат, дронів-перехоплювачів і повітряних тралів, сітки все ще використовують для перехоплення дронів.

"І хоча з максимальною ймовірністю йдеться про результат діяльності окремих, як їх називають у РФ — ентузіастів, до цього рішення необхідно придивитися. Зокрема, не виключено, що такі системи у ворога будуть поширюватися", — підсумували експерти.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...