Голодні, холодні і не хочуть у "Сибір": Примусово евакуйовані з ОРДЛО жінки з дітьми та діди правдами-неправдами повертаються з Росії додому, - Резніков

За даними української розвідки, примусово евакуйовані до Росії мешканці ОРДЛО після двох діб голодних та холодних поневірянь вимушені самостійно повертатися додому. Про це міністр оборони Олексій Резніков заявив в ефірі телеканалу "1+1", зазначають Патріоти України. Москва не знайшла нічого ліпшого запропонувати старим та дітям з жінками, ніж поселити їх за полярним колом, десь у тундрі.

"Те, що нібито масово вивозять громадян України з ОРДЛО до Російської Федерації – це на сьогоднішній день теж фарс, декілька тисяч вони показово вивезли.

Зараз наша розвідка має точну інформацію, що люди повертаються самостійно додому, їх там (в Росії.-ред.) ніхто не годує, не розселяє. Це чисто постановка для Мосфільму чи хто у них там займається кіношками", - сказав він.

У свою чергу Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Міністерства культури та інформполітики України повідомляє, що на "евакуаційних пунктах" для жителів тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей у Ростовській області Російської Федерації залишилося лише кілька сімей.

"Українці, вивезені окупантами з Донбасу до Росії, опинилися у скрутних умовах. Спершу їх налякали гучними вибухами, воєм сирен і наказом про "евакуацію". Потім вони провели по 10-14 годин в автобусах у чергах на кордоні з Росією. З малими дітьми. Без сну, їжі й нормального туалету. До Росії випускали лише жінок і дітей, розділяючи сім’ї", - йдеться в повідомленні.

За його даними, після цього у вивезених жителів тимчасово окупованих територій сходу України почалися "нові митарства".

Зокрема обіцяних окупаційною владою місць у російських санаторіях на всіх не вистачило. Так, когось поселили в наметах російського Міністерства надзвичайних ситуацій з двоповерховими нарами і вузькими проходами.

Інших привезли до "величезної спортивної зали, де впритул розставлені десятки розкладачок".

Як зауважили в Центрі стратегічних комунікацій, "усе це - заради пропагандистської телевізійної картинки. Але й вона вийшла не дуже переконливою: уже 20 лютого на "евакуаційних пунктах" було лише кілька сімей, а у спортзалі таганрозької спортивної школи №13 дві третини розкладачок виявилися порожніми".

"Отримати обіцяні російською владою 10 тисяч рублів (приблизно 3,6 тис. гривень), вивезеним українцям буде теж нелегко: треба мати російський паспорт і десь знайти відділення російського "Сбербанку", залишивши на когось малих дітей", - додали в Центрі.

Українська влада закликає жителів окупованих територій залишатися вдома, щоб не стати жертвами терактів, які можуть готувати російські кадрові військові та спецслужби.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...