"Голос" пролітає: Соціологи розповіли, кого українці готові підтримати на виборах

Політична партія "Слуга народу" продовжує утримувати лідерство в електоральних симпатіях українців. Якби парламентські вибори пройшли в кінці червня, то вона б отримала понад 20% голосів. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на дані опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), передають Патріоти України.

Згідно з даними опитування, якби вибори проходили наприкінці червня, то до Ради пройшли б (подолали б 5% бар'єр) сім політичних сил: "Слуга народу", ОПЗЖ, "Європейська солідарність", "Батьківщина", "Сила і честь", Радикальна партія О.Ляшка, "Українська стратегія Гройсмана". Найбільшу підтримку отримала б "Слуга народу" - 13,7% серед усіх респондентів і 20,6% серед тих, хто збирається голосувати і визначився з вибором. Ця партія закріпила за собою чисте перше місце.

Далі відразу три партії мають підтримку, яка відрізняється в межах статистичної похибки. Формально друге місце ділять: ОПЗЖ (11,2% всіх респондентів і 16,9% серед тих, хто визначився), "Європейська солідарність" (9,9% і 15%) і "Батьківщина" (9,7% і 14,7%).

Інші три партії мають нижчу підтримку, але між собою їх підтримка теж відрізняється в межах статистичної похибки - "Сила і честь" (4,6% і 7%), Радикальна партія О.Ляшка (3,8% і 5,7%) і "Українська стратегія Гройсмана" (3,4% і 5,1%). Інші партії не потрапили б до парламенту. Зокрема, за "Партію Шарія" голосують 2,5% всіх респондентів і 3,7% серед тих, хто визначився; за "Свободу" - 1,5% і 2,2%; за "Голос" - 1,3% і 1,9%.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...