Голос проти: Вакарчук у Раді розкритикував уряд Гончарука та окремо міністра оборони за розведення військ на Донбасі

Лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук заявив, що не почув нічого нового від Кабінету міністрів під час години запитань до уряду. ро це музикант та політик сказав журналістам у кулуарах парламенту, зазначають Патріоти України.

"Нічого нового ми не почули. Це означає, що уряд сьогодні або не має чіткої стратегії, або вони про якісь речі не хочуть говорити тут у залі", - сказав нардеп.

Вакарчук зазначив, що від міністра оборони не почули чіткої відповіді щодо розведення військ.

"Він ухилився від відповіді (на запитання щодо розведення військ. - Ред.). Ми не почули чіткої відповіді. Я вважаю, що це абсолютно неприпустимо, коли, як ви бачили на схемі розведення військ, ми виходимо з населених пунктів, а сепаратисти, підтримувані Росією, виходять в поле. - Це що, ми додаємо безпеки нашим громадянам, забираючи звідти армію? На питання, хто буде їх захищати, - лунають слова про те, що поліцейські відділи. Але хто може під час, умовно кажучи, військової операції, замінити безпеку, яку надають українські збройні сили", - зазначив нардеп.

Як повідомлялося раніше, сьогодні в Раді відбулася година запитання до уряду. Зокрема, міністр оборони України Андрій Загороднюк повідомив, що після запланованого розведення сил і засобів від лінії розмежування на Донбасі Збройні сили України будуть утримуватися в готовності до негайної передислокації в разі порушення домовленостей щодо припинення вогню і відведення військ іншою стороною.

Зазначимо, що основною умовою початку процесу розведення є дотримання режиму припинення вогню на ділянці розведення протягом 7 днів, що має підтвердити СММ ОБСЄ.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...