"Голос" та "Батьківщина" різко протестують: Контрольований "слугами" комітет Верховної Ради підтримав голосування особливого статусу Донбасу

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевої самоврядування, регіонального розвитку та містобудування у середу рекомендував парламенту включити до порядку денного на четвер, і прийняти законопроект, що продовжує дію закону про "особливий статус" Донбасу ще на рік, зазначають Патріоти України.

Представник фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що Рада в четвер розгляне і може проголосувати в цілому цей законопроект. Він пояснив, що необхідність продовження дії закону обумовлена рішенням, прийнятим на нормандської зустрічі. За його словами, новий текст закону про особливий статус буде готовий максимум протягом року.

"Ми фактично не змінюємо слова, міняємо тільки цифри, це така компромісна позиція. Сам закон ми будемо починати розробляти", - заявив пан Корнєінко.

При цьому, представники фракцій "Голос" Роман Лозинський та "Батьківщини" Олена Шкрум, які входять в комітет, заявили, що їх фракції не будуть голосувати за даний законопроект.

Нагадаємо, президент Зеленський 3 жовтня заявив, що буде розроблено новий закон про особливий статус. Водночас, у тексті комюніке за результатами Нормандської зустрічі в Парижі 9 грудня, вказано, що "сторони зацікавлені у досягненні домовленостей у рамках Нормандського формату (Н4) і Тристоронньої контактної групи щодо всіх правових аспектів Закону про особливий порядок місцевого самоврядування (про особливий статус) окремих районів Донецької та Луганської областей – як вказано у Комплексі заходів з виконання Мінських домовленостей від 2015 року – з метою забезпечення його функціонування на постійній основі.

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...