Голосував за Синютку: Чергового нардепа в Раді спіймали на кнопкодавстві (відео)

Неперсональне голосування відбулося під час ухвалення за основу законопроєкту №4100 про внесення змін до Бюджетного кодексу України.

Народний депутат від групи "Довіра" Андрій Іванчук вдався до кнопкодавства на пленарному засіданні Верховної Ради 5 листопада, інформують Патріоти України.

Як повідомляється на сайті руху "Чесно", неперсональне голосування відбулося під час ухвалення за основу законопроєкту №4100 про внесення змін до Бюджетного кодексу України. На відео можна побачити, як Іванчук стоїть боком у ложі, тримаючи руки біля двох пультів для голосування у двох різних рядах. Судячи з табло в залі ВР, на кнопку “за” на першому, ближчому пульті депутат натиснув майже відразу, як тільки-но розпочався відлік 10 секунд, відведених на голосування. Ближче до завершення цього часу Іванчук протягує ліву руку туди, де розташований інший пульт, та на мить повертає голову в той бік. За декілька миттєвостей те місце також запалюється зеленим світлом на табло.

Судячи зі схеми розміщення нардепів у сесійній залі ВР, Іванчук проголосував на місцях, закріплених за ним самим і членом фракції “Європейська солідарність” Олегом Синюткою. Проте Синютка цього дня був відсутній на обох пленарних засіданнях.

"Це 51-й факт кнопкодавства, зафіксований "Чесно" у ВРУ 9-го скликання, та другий факт, який підпадає під ст.364-2 Кримінального кодексу України, що передбачає кримінальну відповідальність за голосування замість іншого нардепа в парламенті", – йдеться в повідомленні.

У ворога проблеми з авіатерором українських територій з Криму: Через масований ракетний удар вибухнув головний артилерійський склад аеродрому "Бельбек", - "Атеш"

четвер, 16 травень 2024, 2:35

За найбільш сміливими заявами експертів провідний аеродром російський військової авіації в Криму був практично знищений. У тимчасово окупованому Криму пошкоджено головний артилерійський склад військового аеродрому "Бельбек". Про це ввечері 15 травня п...

Оборона Вовчанська: Прикордонники показали, як знищили два російських танки, котрими загарбники атакували найближче до держкордону місто Харківщини (відео)

четвер, 16 травень 2024, 1:45

Прикордонники-аеророзвідники знищили два російських танки, з яких окупанти обстрілювали околиці міста Вовчанськ на Харківщині. . Пілоти розвідувальних БпЛА переслідували ворожу техніку до місця стоянки і за першої ж нагоди нанесли вогневе ураження.