Голова громади з Харківщини добровільно працював на окупантів (фото)

48-річному та 42-річному мешканцям Чкаловського (Чугуївський район) повідомили про підозру за фактом колабораційної діяльності. Відповідну інформацію опублікував речник управління Служби безпеки України в Харківській області Владислав Абдула, передають Патріоти України.

За даними слідства, 48-річний місцевий мешканець від початку окупації селища Чкаловське добровільно пішов на співпрацю з представниками російської окупаційної адміністрації. З березня він обіймав посаду "голови об'єднаної громади", здійснюючи в інтересах ворога організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у Чкаловському та ще дев'ятнадцяти прилеглих населених пунктах.

"Ще один місцевий 42-річний колаборант виявив бажання стати "старостою" Чкаловського. Від початку липня до вересня він регулярно брав участь у засіданнях окупаційної адміністрації в місті Балаклія, здійснював за їхньою вказівкою збір інформації та заяв від мешканців Чкаловського", — розповіли в СБУ.

Співробітники СБУ затримали "старосту" Чкаловського після деокупації селища. "Голова громади" втік на територію Росії ще на початку контрнаступу Збройних сил України. Наразі його оголошено у розшук.

Обом зловмисникам повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Такий злочин карається позбавленням волі на строк від пʼяти до десяти років.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...