Голова Луганської ОВА розповів, скільки населених пунктів області вже звільнили ЗСУ

Українські військові звільнили від окупантів уже 11 населених пунктів Луганської області. Про це повідомив очільник ОВА Сергій Гайдай, передають Патріоти України.

Він також описав ситуацію в області. "Просування ЗСУ є, але не таке стрімке, як десь в інших областях. Російські окупаційні війська, на жаль, встигли потужно підготуватися, вони постійно стягують резерви, техніку, будують і надалі оборонні споруди. І все мінують навкруги", ­– розповів Гайдай.

"Тож поки що деокуповано 11 населених пунктів на сьогодні. Це невеличкі села. Але для на все одно це величезне досягнення, тому що деокупація вже почалася", – наголосив очільник області.

Він також повідомив, що в окупованих населених пунктах, розташованих по лінії фронту, окупанти виганяють місцевих жителів з будинків і заселяють бойовиків.

"Це, скоріш за все, робиться для того, щоб ніхто з місцевих не міг десь надати координати казарм чи розташування складів, можливо, там, де техніка стоїть. Тому іноді з маленьких сіл повністю всіх людей виганяють. Бойовиків особливо не цікавить, куди саме люди підуть", – розповів голова ОВА.

Окуповані території мали залишитися за Росією: Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку слуги Зеленського та представники Путіна узгодили 15 квітня 2022 року

субота, 27 квітень 2024, 7:38

Через кілька тижнів після російського вторгнення в Україну могла бути укладена мирна угода, стверджує німецьке видання Die Welt з посиланням на документ, який є у їхньому розпорядженні. Умови припинення війни були прописані у проєкті договору на 17 сто...

В Харкові росіяни вдарили ракетами по психіатричній лікарні, де було 65 людей

субота, 27 квітень 2024, 7:23

Внаслідок атаки, уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Росіяни вдарили двома ракетами по лікарні в Харкові, при цьому була атакована психіатрична лікарня. Про наслідки атаки у суботу, 27 квітня, повідомляє поліція Харківщи...