Голова МЗС Австрії вважає "правильним" запросити Лаврова на зустріч міністрів в ОБСЄ

Міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг допускає приїзд глави МЗС РФ Сергія Лаврова на засідання ради міністрів Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), яке відбудеться наприкінці листопада. Про це Шалленберг заявив в інтерв'ю австрійському виданню Die Presse, підтвердивши, що готовий зустрітися з Лавровим, передають Патріоти України.

Засідання міністрів закордонних справ 57 країн ОБСЄ, у якому Австрію представлятиме Александер Шалленберг, відбудеться 30 листопада — 1 грудня в Скоп'є, столиці Північної Македонії. Саме ця країна зараз головує в ОБСЄ.

Голова МЗС Австрії назвав «правильним» запрошення Лаврова у Скоп'є і повідомив про готовність до переговорів з ним. Він уточнив, що не може займатися зовнішньою політикою, «розмовляючи лише зі Швейцарією та Ліхтенштейном».

Шалленберг закликав Європу до нібито «прагматичного та тверезого» підходу у зовнішній політиці. Він також заявив, що ОБСЄ як організація «необхідна для майбутнього». При цьому Шалленберг також висловив підтримку покроковій інтеграції України в Європейський Союз.

Раніше заступник міністра закордонних справ РФ Олександр Грушко заявив, що Росія була нібито запрошена на зустріч очільників МЗС країн ОБСЄ у Північній Македонії. Грушко стверджує, що Москву представить Лавров.

Раніше міністр закордонних справ Австрії вже відзначався неоднозначними заявами. На початку жовтня 2023 року Александер Шалленберг висловив сподівання, що «дуже скоро» відбудуться мирні переговори між Україною і Росією.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...