Голова МЗС Німеччини назвала причини, які затримують вступ України до ЄС

Україна повинен побороти кумівство та корупцію, які протягом вже 30 років не дозволяють країні розвиватись та приєднатись до Європейського союзу. Про це заявила голова МЗС Німеччини Аннелена Бербок, передають Патріоти України.

"Наша мета — відбудувати Україну так, щоб вона була придатною для ЄС", - сказала вона. Наразі майже всі обговорення зосереджуються на заохочені приватних компаній вкладати гроші в Україну, яка постраждала від російської агресії. Також конференція, яку планують провести у 2024 році в Німеччині, буде зосереджена на процесі приєднання країни до ЄС.

Також Бербок у Лондоні анонсувала виділення Україні додаткових 416 мільйонів євро гуманітарної допомоги. "Ми допомагаємо Україні інвестувати у відновлювані джерела енергії та енергоефективність", - зазначила Бербок.

Міністерства наголосила, що Україні потрібно покласти край "30-річному кумівству та корупції" для приєднання до Євросоюзу. Вона заявила, що Україна дійсно демонструє прогрес у питанні реформ медіа та верховенства права, але наголосила на необхідності подальшої роботи. Бербок висловила впевненість, що Україна стане членом Євросоюзу, а інвестиції в її відбудову назвала "зміцненням європейського внутрішнього ринку, особливо в тому, що стосується чистої енергії".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...