Голова Пентагону відкрив сьомий "Рамштайн" і заявив про підтримку України

Міністр оборони США Ллойд Остін 16 листопада відкрив сьоме засідання у форматі "Рамштайн" та заявив про готовність усіх 50 країн-учасниць Контактної групи продовжувати зусилля на підтримку України на тлі продовження російських атак по мирних містах, передають Патріоти України.

"У той час, як Росія продовжує цілити по українських цивільних, а також по енергетичній інфраструктурі, нації доброї волі надалі підтримують Україну. І жорстокість Росії лише посилює їхню рішучість", – заявив Остін.

Він також підтвердив висловлену раніше президентом США Джо Байденом позицію держави, про те, що Штати підтримуватимуть Україну стільки, скільки необхідно.

Очільник Пентагону також відзначив використання українськими силами отриманих від Заходу систем ППО NASAMS, які "забезпечили 100-відсотковий успіх у перехопленні російських ракет", зокрема під час атаки 15 листопада.

"Росія здійснила ракетний удар по українських містах та людях, і вчора ми бачили повідомлення про смертельний вибух у Польщі, неподалік від кордону з Україною", – зазначив міністр оборони США.

Він додав, що Вашингтон тісно співпрацюватиме з Польщею та іншими країнами для збирання якомога більшої кількості інформації щодо вибуху.

Остін анонсував, що учасники засідання 16 листопада традиційно заслухають доповідь України щодо розвитку ситуації на фронті, а також обговорять найактуальніші потреби держави для забезпечення можливостей оборони. На засіданні також йтиметься про те, як продовжити і покращити процес підготовки українських військових.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...