"Голова повинна бути ясною": Заступник командира підрозділу "Грім" розповів, як переживає смерті побратимів

Український снайпер на позивний "Дід", заступник командира тактичного підрозділу особливого призначення "Грім" розповів, як він справляється із втратами побратимів на фронті. Він зауважив, що на війні не можна давати волю емоціям. Про це він розповів ведучій ТСН Наталії Островській у проєкті "НАТО", передають Патріоти України.

"Коли загинув мій найкращий друг, мій найкращий снайпер Тоха – це був чорний день. Ми думали, що можемо загинути ми всі, але не він. Тоха був душею компанії. Худий, малий, весь у болячках. Це сталось у перші половині дня. Ввечері, як би це не звучало, ми пили чай та жартували", – згадує снайпер.

Заступник командира тактичного підрозділу особливого призначення "Грім" додав, що на фронті не можна дати волю емоціям.

"Не можна на фронті дати волю емоціям. Особливо гніву – мовляв, я всіх орків вб'ю. Не вб'єш – сам загинеш. Голова повинна бути ясною. Не можна давати волю жалобі. Так, Тоха загинув, але я релігійна людина. Я вірю, що він на небі, що він наш ангел. Він загинув, нам завжди його бракуватиме, але нам його не повернути. Це не означає, що ми повинні закритись в собі, він загинув, щоб ми жили. А тому складно сказати, що може вибити за колії. Навіть у такі дні, коли гине кілька хлопців, з якими ми виходили. Бували випадки, коли осколки голову відривали. Це – біль, з яким ти постійно живеш, але він нами не керує", – каже "Дід".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...