Голова "Роскосмосу" Рогозін назвав плани Ілона Маска про польоти на Марс абсурдом і казкою

За весь час керівництва "оборонкою" РФ та "Роскосмосом" зокрема доктор технічних наук Рогозін провалює один амбітний проект за іншим. Зате з критикою успішних конкурентів у нього виходить краще, правда потім доводиться брати свої слова назад

Глава Роскосмосу Дмитро Рогозін назвав ідеї глави SpaceX і Tesla Ілона Маска про масові польоти на Марс абсурдом і казкою, зазначають Патріоти України.

"Люди технічні розуміють, що це абсолютний абсурд", - заявив 5 червня у рамках Петербурзького міжнародного економічного форуму голова відсталого "Роскосмосу" про нові горизонти найуспішнішого космічного винахідника сучасності.

За словами головного по космосу у Путіна, летіти на Марс можна лише в пускове вікно, яке відкрито раз на два роки. При цьому пасажири в такому випадку полетять як "шпроти у банці" в одну сторону дев'ять місяців і будуть ще два роки чекати прибуття інших ракет з вантажами, сказав Рогозін.

"Народу подобається. Ефект "вау". Насправді за цим немає нічого, крім вдалого такого ходу. І таких людей досить багато, які розповідають такі казки", - заявив чиновник.

У грудні минулого року засновник компанії SpaceX Ілон Маск заявив, що його компанія зможе доставити людину на Марс через шість років, а, можливо, і через чотири роки. Пізніше він уточнив, що дістатися туди непросто, тому на початку освоєння планети багатьом, можливо, доведеться пожертвувати своїми життями.

Зазначимо, що Рогозін часто критично висловлюється про діяльність західних вчених і інженерів. Так, на тлі введення санкцій проти Росії через Україну він запропонував американцям доставляти своїх астронавтів на МКС за допомогою батута. Після успішного запуску пілотованого корабля Crew Dragon до МКС Маск заявив, що "батут працює".


Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...