Голова Сенату Бельгії розповіла про непорозуміння з країнами-противниками України в ЄС

У Сенаті Бельгії визнали проблеми із деякими країнами-членами ЄС, які не підтримують плани на вступ туди України. Про це в ефірі телемарафону сказала голова Сенату Бельгії Стефані Д'Оз, передають Патріоти України.

"Є проблеми з низкою країн, які мають певні сумніви, і часто не зовсім ясно, а чого власне вони хочуть від України", - зазначила вона.

Д'Оз запевнила, в ЄС будуть робити все, щоб вирішити непорозуміння для ведення діалогу. "Ми хочемо, щоб ці країни, як, наприклад, Угорщина, пояснили, що їм треба від України, у чому їхня проблема. Щоб можна було вести діалог щодо питань, які в них можуть бути. Бо зараз ці питання для нас не зовсім зрозумілі і ми хочемо їх пояснити", - пояснила вона.

При цьому Стефані Д'Оз зазначила, що більшість з 27 країн-членів ЄС переконана, що Україна може приєднатися до спільноти. "Будемо сподіватися, що решта країн теж так вважатиме, адже необхідне одностайне голосування", - додала Стефані Д'Оз.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...