Зрадник раніше працював у поліції: "Голові адміністрації" з Харківщини загрожує довічне ув'язнення (фото)

До Ленінського районного суду Харкова передали обвинувальний акт щодо колишнього правоохоронця, який допомагав окупантам захоплювати село Веселе та утворювати окупаційну адміністрацію. Йому загрожує довічне ув'язнення. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань, передають Патріоти України.

За інформацією Харківської обласної прокуратури, обвинувачений — колишній старший інспектор відділу організаційного забезпечення управління "Корпусу оперативно-раптової дії" Головного управління Нацполіції в Харківській області.

У березні 2022 року чоловік перейшов на бік окупантів — добровільно обійняв посаду "главы администрации села Веселое". На посаді він видавав довідки місцевим жителям, які були зареєстровані в інших населених пунктах, але мешкали у Веселому. Ці довідки люди використовували для пересування територією села та проходження блокпостів окупантів.

Окрім цього, колаборант примушував мешканців виконувати господарські роботи, прибирати вулиці та розвантажувати й роздавати гуманітарну допомогу від окупантів. Чоловіка обвинувачують за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

"Процес іде": Генерал-лейтенант розповів, як ATACMS вплинули на бойові дії

неділя, 5 травень 2024, 21:28

Генерал-лейтенант у відставці та ексзаступник начальника Генерального штабу ЗСУ Ігор Романенко пояснив, як ракети ATACMS вплинули на бойові дії на фронті. Про це він розповів в ефірі телемарафона, передають Патріоти України. Він зазначив, що росіяни ...

Відправився на горішній суд відповідати за свої злочини: У Бердянську знищили організатора окупаційних катівень - ГУР

неділя, 5 травень 2024, 21:15

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило ліквідацію колаборанта в окупованому Бердянську Запорізької області й повідомило деякі подробиці з цього приводу. . Повідомляється, що 5 травня 2024 року близько 9:40 у тимчасово окупованому ...