"Головна вимога - відставка Зеленського": Учасники акції протесту “ЗахисТИ Україну в центрі Києві оголосили меморандум

Учасники мирної акції протесту “ЗахисТИ Україну – зупини переворот”, яка відбувається на Майдані Незалежності, висунули свої вимоги. Зокрема, вони стоять за повне перезавантаження чинної влади, бездіяльність і брехня якої загрожують безпеці й добробуту України. Вимоги озвучив один з засновників партії “Демократична Сокира” Юрій Гудименко, зазначають Патріоти України.

“Усвідомлюючи небезпеку, яка нависла над Україною внаслідок російської агресії та проникнення російської агентури у вищі органи влади, усвідомлюючи загрозу поновлення курсу на капітуляцію у зв’язку з заявою Зеленського про прямі перемовини з Володимиром Путіним, розуміючи, що президент здійснює державний переворот, передавши владу в країні ніким не обраному фавориту, Андрію Єрмаку, та знищивши практично всі державні інституції, ми, громадяни України, беремо на себе відповідальність захищати Конституцію України та суверенну волю українського народу”, — зазначив Гудименко.

Він переконаний, що Україна потребує влади, що боротиметься з Росією, а не з опозицією, пресою, армією й народом. Влади, що виступає проти олігархів, а не за них. Щоб гарантувати мир і стабільність у країні, потрібно повністю перезавантажити її керівництво й всебічно розслідувати його злочини.

“Ми вимагаємо негайного звільнення із займаних посад Єрмака, Демченка й інших агентів впливу Російської Федерації”, — заявив представник “Демократичної сокири”.

Ми вимагаємо перевиборів до Верховної Ради для формування державницької коаліції. Ми вимагаємо відставки президента Зеленського.
Юрій Гудименко

Гудименко додав, що активісти не допустять подальшого зростання в країні хаосу, безладдя, корупції й репресій.

“Ми наголошуємо, що опозиційні сили готові в разі потреби брати на себе відповідальність за країну і виправляти помилки нинішньої влади. Ми ініціюємо створення координаційної ради української опозиції, яка буде спрямовувати зусилля парламентських і позапарламентських сил у дусі єдності та взаєморозуміння. Ми закликаємо всі державницькі сили до спільного формування такої платформи. Ми починаємо безстрокову кампанію за повне перезавантаження влади і повернення України на шлях реформ, звільнення окупованих територій і євроатлантичної інтеграції”, — сказав він.

Ми доводили і готові довести ще раз, що українська нація готова захистити демократію і державну незалежність. Слава Україні!
Юрій Гудименко

Нагадаємо, натепер на Майдані Незалежності перебуває близько п’яти тисяч людей, які зібралися на мирну акцію “ЗахисТИ Україну – зупини переворот” проти бездіяльності чинної влади й за відставку голови Офісу президента Андрія Єрмака. Попри підступи влади з перекриттям центральних вулиць, протестувальники продовжують збиратися.

Раніше акцію планували провести біля Офісу президента, на Банковій. Проте напередодні, 30 листопада, там встановили льодовий каток, тому акція почнеться з Майдану Незалежності. Хоча, можливо, згодом учасники акції прийдуть і до Офісу президента.

Крім того, до центру Києва прибули понад 4,5 тисячі правоохоронців, зокрема 1500 військовослужбовців Нацгвардії, які повинні забезпечувати порядок під час проведення масових заходів.


Перетворили на брухт: Бійці ЗСУ знищили російський танк із "Джавеліна" (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 17:44

Бійці з 53-ї окремої механізованої бригади ім. князя Володимира Мономаха успішно ліквідували ворожий танк за допомогою системи "Джавелін". Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ, передають Патріоти України. . На відеозаписі, опубліковано...

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...