"Головне - наші люди": У Росії раптово відмовилися від арештованого в Україні танкера

У МЗС РФ заявили, що оскаржувати рішення про арешт судна повинен його власник.

У Кремлі прокоментували арешт, який Україна наклала на затриманий СБУ танкер РФ Neyma, що блокував кораблі ВМС, захоплені в Чорному морі. Так, на те, що трапилося, відреагували в МЗС РФ, повідомляють Патріоти України.

Заступник глави відомства Григорій Карасін заявив, що Росія буде стежити за ситуацією навколо танкера, але оскаржувати рішення про арешт судна повинен його власник. "Для нас найголовніше було звільнити людей. Наші громадяни моряки вже знаходяться давно вдома. Судно це знаходиться в приватному володінні, тому все має вирішити судова інстанція", – сказав він в ефірі Коммерсант FM.

У Держдумі ж закликали до активних дій у відповідь. "Це грубе порушення норм міжнародного права. З нашого боку необхідно застосувати відповідні норми кримінального права, в тому числі можливе винесення даного питання на Раду Безпеки ООН", – цитує RT депутата Юрія Швиткіна.

На його думку, подібні дії не сприяють "встановленню конструктивних відносин між Москвою і Києвом". Глава комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов же заявив, що затримання танкера слід серйозно розслідувати. "Тут, скажімо так, не тільки і не стільки політика. Дану ситуацію треба залишити на професійне вивчення юристів. Необхідно розібрати цю історію з максимально можливою російською участю", – сказав він.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...